30 mai 2015

1 iunie, Ziua Copilului

 Ziua copilului este cu adevărat importantă, nu numai pentru cei mici dar și pentru noi, cei mari, dacă avem curajul să redevenim copii și să ne reamintim de propria copilărie.
Copilăria este cea mai frumoasă etapă din viața fiecărui om pentru că în această perioadă ne bucurăm inocenți la maximum de jocuri, jucării… Copiii nu înțeleg realitatea dură a timpului în care trăiesc decât mai târziu și sunt bucuroși în lumea lor fantastică.
Ziua copilului este o zi specială în care sărbătorim copilăria.
Ziua copilului este declarată aproape în întreaga lume la 1 iunie însă există și excepții. Ziua copilului internațională a fost declarată la conferința mondială de la Geneva, Elveția – și a fost declarată pentru bunăstarea copiilor. În România, ziua copilului se sărbătorește în 1 iunie, însă în India ziua copilului este sărbătorită în 14 noiembrie. Această zi comemorează ziua de naștere a primului ministru al țării, care iubea foarte mult copiii. În Japonia ziua copilului este sărbătorită în 5 mai, în Israel este sărbătorită în 9 Octombrie, iar în Hong Kong în 4 aprilie.
Indiferent de data la care se sărbătorește, ziua copilului este o bucurie ori de câte ori sosește, atât pentru copii dar și pentru părinții cărora le place să își amintească de copilărie, pentru că este sărbătoarea copilăriei.
De ziua copilului, toate școlile, grădinițele, cluburile de copii, organizează diferite activități în care copiii sunt implicați. De la desenele cu creta colorată pe asfalt, până la meniu de sărbătoare oferit copiilor toate au datoria de a bucura micile suflete de copii. Se organizează diferite competiții la care copiii pot participa iar câștigătorii sunt recompensați cu premii constând în cărți de povești, dulciuri sau alte jucării atrăgătoare.
Nu rămâneți indiferenți în această zi, bucurați-vă împreună cu copiii voștri, povestindu-le cum sărbătoreați voi ziua copilului. Vor fi încântați să afle detalii despre desenele făcute de voi sau despre alte activități făcute în astfel de zile. Deasemenea, implicați-vă în jocurile lor, felicitați-i și asigurați-i de toată dragostea ce le-o purtați, încurajați-i și lăsați-vă purtați în lumea feerică a jocurilor lor, întoarceți-vă în timp și fiți din nou copii – pentru copilașii dumneavoastră va fi un răsfăț această zi.
Îmbracați-i și îmbrăcați-vă frumos, doar e “ziua lor”, nu e ziua de naștere dar e ziua tuturor copiilor și merită sărbătorită. Seara ieșiți cu ei în parc, oferiți-le o zi cu adevărat specială prin prezența voastră și prin disponibilitatea voastră. Cred că mai mult decât jucăriile și dulciurile pe care le vor primi de ziua copilului, se vor simți cu adevărat sărbătoriți dacă părinții vor fi alături de ei “coborând” la nivelul lor. Fiți din nou copii pentru bucuria și plăcerea copiilor voștri.

1 iunie fericit tuturor!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs. aici

 

B T by Blogger