7 decembrie 2012

2013 - "Anul Omagial al Sfintilor Constantin si Elena

                 





Anul viitor a fost declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romana “Anul Omagial al Sfintilor Constantin cel Mare si Elena" - imparatul roman si mama acestuia care au fost numiti "intocmai cu Apostolii". Astfel va fi marcata implinirea a 1700 de ani de la emiterea Edictului de toleranta din 313, de la Milano, semnat de imparatii Licinius si Constantin I, prin care se garanta toleranta religioasa in Imperiul Roman.
Pentru catolici, Papa Benedict al XVI-lea a anuntat un “An al Credintei", incepand din 11 octombrie 2012 pana pe 24 noiembrie 2013. La 11 octombrie 2012 se implinesc 50 de ani de la inceperea lucrarilor Conciliului Vatican II si 20 de ani de la publicarea Catehismului Bisericii Catolice, promulgat de Papa Ioan Paul al II-lea.
 Alte motive ale proclamarii anului 2013 ca An omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena sunt: evlavia Sfintilor Imparati Constantin si Elena in apararea dreptei credinte si in construirea de lacasuri sfinte la Roma, Constantinopol, Ierusalim si in alte parti, zelul lor pentru educatia crestina si darnicia lor in sustinerea lucrarii social-filantropice a Bisericii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs. aici

 

B T by Blogger