5 decembrie 2017

99 de la Marea Unire a românilor

       
     



        1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională a României în 1990, reprezentând sărbătorirea marii adunări de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România şi care simbolizează unirea tuuror românilor într-un singur stat naţional.
          Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei romaneşti. Unirea, rod al unei istorii zbuciumate de lupte şi suferinţe, pentru un ideal care a luminat necontenit de-a lungul veacurilor cărările poporului român, s-a impus în faţa lumii ca un strălucitor exemplu de ceea ce înseamnă voinţa unui popor, încrederea sa neabătută în destinul său istoric. Ea a demonstrat convingător că nici o putere, nici un imperiu nu pot învinge voinţa de granit a poporului, nu-i pot înăbuşi în sănge şi cenuşă, în acte administrative samavolnice, idealul său de viaţă.
      Biblioteca Tătăruşi organizează în parteneriat cu Școala Profesionala Tătăruși (clasele a III-IV  Iorcani, înv. Hroștea Mihaela)cu prilejul aniversării a 99 de la Marea Unire a românilor  manifestări culturale ce vor cuprinde: o expozitie de carte, melodii tematice, recitări de poezii cu specific istoric, confecționarea de steaguri și felicitări care vor scoate în evidenţă importanţa şi semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs. aici

 

B T by Blogger