28 iunie 2012

Zilele Rezervatiei Forestiere Tătăruşi


           
 Comuna Tătăruși serbează festivalul “Zilele Rezervației Forestiere Tătăruși“, acesta ține de vineri, 29 iunie,până duminică seara. Această sărbătoare se află la prima ediție, și dorește a promova zona împădurită a comunei, proiect de dezvoltare regională, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regională.


             Prin acest proiect se valorifică potențialul turistic al rezervației forestiere Tătăruși. Proiectul are o valoare de 300.000 de lei, iar banii provin de la UE si sunt nerambursabili. Acest proiect se finalizează în anul 2013.
Zilele festivalului vor decurge astfel:
- vineri are loc deschiderea de la ora 11.00, cu o conferinț[ pe teme de ecoturism, având ca tematică “Principiile si metodele planificării dezvoltării integrate si durabile a ecoturismului, in aceeași zi vor fi premiați si o serie de elevi de la toate școlile comunei si cei prezenți vor putea urmări piese de teatru, un concert de muzica tradițională, concursuri de fotografie si expoziții de artă populară;
- sâmbătă vor avea loc concursuri având ca temă rezervația forestieră, orientarea turistică, abilități fizice, cultură generală, concurs de fotografie si expoziție de artă tradițională;
- duminică, ultima zi de sărbătoare se va încheia cu concursuri, expoziții dar si cu un concert de muzica tradițională cu Cornelia Sava, Cristi Iordachioaia, Ionut Sarbu si fiicele Simona si Andreea, Stefan Diaconița, Romica Iacob si formația Atlas de la Căminul Cultural al comunei. Festivalul se va încheia cu un concert susținut de Fuego, Irina Loghin, Heaven, Dj. Bloom si se va putea urmări un frumos  foc de artificii la sfârșitul acestor concerte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs. aici

 

B T by Blogger