1 februarie 2019

2019 – Anul Cărţii, o invitaţie la lectură pentru toţi românii!





Anul 2019 este Anul Cărții în România.



Legea votată îşi propune iniţierea unor activităţi stimulative, mai ales în rândul elevilor, în scopul îndreptării atenţiei acestora spre a citi şi a se documenta cu ajutorul cărților.
Ca activitate principală, prin Anul Cărţii se propune lansarea unui program la nivel naţional intitulat „România citeşte”, care prevede promovarea lecturii în şcoli prin întâlniri cu scriitori, personalităţi publice, voluntari care să le citească elevilor fragmente din operele literare.





Pentru a arăta cât de importantă este această sărbătoare pentru iubitorii de lectură, iată 5 beneficii pe care ți le poate aduce cititul:


1.Se spune că oamenii care citesc au șanse mai mari să devină oameni de succes.
Acest lucru se datorează faptului că majoritatea pasionaților de lectură au o putere de concentrare mult mai mare, analizează lucrurile în profunzime,  au mereu un plan în minte și au un vocabular foarte bogat
2. Cărțile îți oferă adevărate lecții de viață.
În cărți vei găsi mai mult decât un refugiu, în ele vei găsi un prieten, un psiholog sau chiar terapeut. Cu ajutorul lor te dezvolți și îți imbogățești cunoștințele.
3. Cititul reduce stresul.
Cititul este una dintre cele mai bune rețete de îmbunătățire a sănătății umane, mai ales la nivel mental.
4. Îmbunătățește calitatea somnului
Dacă ai probleme cu somnul, atunci ai găsit remediul perfect pentru tine. Lectura este cea mai bună metodă de relaxare la care poți apela și cea mai la îndemână.  Cititul înainte de culcare acționează ca un somnifer și este motivul pentru care cei mai mulți cititori apelează la acest tabiet plăcut.
5. Îmbunătățește memoria și te face mult mai inteligent.
Lectura stimulează activitatea cerebrală și îmbunătățește în acest mod memoria.  De altfel, cititul dezvoltă gândirea analitică și stimulează foarte mult creierul. Nu degeaba se spune că cei care citesc mult sunt mai bogați, căci fiecare carte îți va aduce cu sine și o bucătărie de informații 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti comentariul dvs. aici

 

B T by Blogger